Een glazenachterwand is een elegante, moderne en eigentijdse oplossing. Mocht je hier niet mee bekend zijn dan zijn er vast de nodige vragen.
Kijk eens hier beneden en lees de belangrijkste informatie en vind eenvoudig antwoord op alle vragen die je nu hebt.
Gebruik voor de het plaatsen van het glas de meegeleverde montagekit. Deze kit is zuur- en oplosmiddelvrij. Deze montagekit is speciaal voor het bevestigen en lijmen van glas en of spiegels met of zonder afdruk. Gebruik van andere soorten kit kan de afbeelding/ verflaag beschadigen en valt buiten de garantie! Om het glas te bevestigen is het ook nuttig de bijgeleverde stelblokjes te gebruiken
Indien noodzakelijk haalt u het stroom eraf in de meterkast en verwijderd u de wandcontactdoos in zijn geheel. Alleen de inbouwdoos moet zichtbaar zijn met de draden. Het glas met opening komt precies op het gat. Daarna kunt u de wandcontactdoos weer terug plaatsen.
Controleer voor het lijmen of het glas past op het oppervlak/ muur waaraan het moet hechten. Het verwijderen van het glas kan behoorlijk lastig wezen. Gebruik hiervoor de meegeleverde stelblokjes om het glas even te laten rusten op het aanrechtblad. Ook kunt u de blokjes gebruiken om bij de zijkanten de benodigde speling aan te houden. Als u er zeker van bent dat het glas past, dan laat u het glas rustig weer zakken en kunt u hem laten rusten op het aanrechtblad, zodat u hierna het glas kan inlijmen. Tip; Leg wel even een paar handdoeken op de kookplaat zodat u niks beschadigd.
De lijm moet rechtstreeks aan de achterkant van de glasplaat worden aangebracht. De print wordt beschermd door een witte folie en/of coatinglaag. Hierop kunt u zonder problemen de lijm aanbrengen. De folie en het oppervlak/ muur waar de lijm op komt moet schoon zijn van olie, vet, stof etc.
Het is afgeraden de folie en of de achterkant schoon te maken met schoonmaakmiddelen, omdat het de afdruk kan beschadigen. Verwijder ook niet de witte folie van het glas mocht deze erop zitten. De lijm kan op twee manieren op het glas worden aangebracht. De eerste manier is om de lijm puntsgewijs aan te brengen (puntdiameter 2 a 3 cm). De intervallen tussen de punten lijm moeten gelijk zijn. Breng 5 tot 6 cm van de rand geen lijm aan. De tweede manier is om de lijm aan te brengen in golven. Vergeet echter niet de golven gelijkmatig over de ruit te verdelen. Hier geld ook dat u niet te dicht bij de rand de lijm aanbrengt, houd 5 a 6 cm marge aan.
Als het glas dat u wilt monteren gaten heeft, is het belangrijk om rond de gaten de lijm aan te brengen. Dit versterkt het glas tegen mechanische schade, zoals montage of het gebruik van stopcontacten. Maak geen cirkels van lijm, want dan kan er geen lucht uit bij het aandrukken van de plaat. De lijm hardt uit tot een duurzaam elastisch rubber onder invloed van de luchtvochtigheid.
Druk gelijkmatig het glas tegen het opperlak waar u het glas op wilt monteren zodat de lijm gelijkmatig verdeeld wordt achter de glasplaat. U kan ook het glas aankloppen met uw vuist om zo de lijm goed te verdelen achter de glasplaat. Verwijder de stelblokjes na 24 uren, kit de randen daarna af met siliconen kit. Dit is wel belangrijk zodat vuil/ vocht e.d. zich niet kan nestellen achter de glasplaat. Als u hem rondom afkit kunt u er jaren van genieten.